Follow Us on Twitter Be our fan on Facebook

Beeld van de Islaam.

Het Verminken van het Beeld van de Islaam.

Vraag: Het is zo dat de (benaming) Islaam een vervanging is geworden voor de betekenis van terrorisme en wreedheid. Bent u niet van mening dat de fouten van sommige moslims de werkelijke oorzaak is voor dit slechte beeld? En wat is de weg van redding?


Antwoord: Alhamdoellillaah. De ongelovigen, vanaf vroegere tijden bestrijden zij de Islaam en vergelijken zij het met de meest slechte eigenschappen zodat ze jou er van weghouden.

Zij willen het Licht van Allaah doven met hun monden, maar Allaah wil slechts Zijn Licht volledig laten schijnen, ook al haten de ongelovigen het. [Soerah at-Tauwbah (9): 32]

En vandaar vergelijken zij het met terrorisme en wreedheid, en zij vergeten dat terrorisme en wreedheid, het doden van volkeren, tirannie tegenover de schepping zonder recht en alle smadelijke eigenschappen, dat zij slechts (te vinden) zijn in de religie van ongeloof en van de eigenschappen van de ongelovigen. En er zijn sommige (personen) die toegeschreven worden aan de Islaam waarvan enkele foute handelingen komen, ofwel vanwege onwetendheid of vanwege slechte bedoelingen. Dus dat wordt niet toegeschreven aan de Islaam, omdat de Islaam dat verbiedt. En de weg van redding om de slechte beschuldigen tegenover de Islaam te stoppen is, dat er wordt uitgelegd dat de daden van deze personen niet van de Islaam zijn, maar slechts persoonlijke handelingen, en dat elke moslim feilbaar is voor fouten en er is geen onfeilbare behalve de Boodschapper van Allaah Sallalahu 'alaihi wasalam.

door Shaych al-FauwzaanBron: www.dekoran.net


Live duroos