Follow Us on Twitter Be our fan on Facebook

Eten in een restaurant met alcohol.

Vraagsteller: Shaykh, een vragensteller zegt: is het toegestaan om te eten in een restaurant waar ze alcohol serveren of verkopen?

Shaykh Ubayd Ibn Abdullah al-Jaabiree: As-Salaam Aleikum Warahmatullahi Wa Barakatuhu. Alle Lof is aan de Heer der Werelden, en vrede en zegeningen zij met onze Profeet Mohammed en zijn familie en metgezellen. Wat volgt… Wat duidelijk is voor mij dat de eigenaar van dit restaurant een kaafir is, die niet de Religie van de Islaam volgt. En als hij een moslim is, dan is hij van de grote zondaren (foesaaq) van de moslims. Want als hij een persoon was met taqwa en vroomheid dan zou hij geen alcohol verkopen in zijn restaurant of ergens anders. Want alcohol is verboden. En het is authentiek overgeleverd dat de Profeet (sallallahoe ‘aleihi wa sallam) tien mensen heeft vervloekt met betrekking tot alcohol. De koper ervan.. en de verkoper. En degene die het schenkt en degene die het drinkt. En nog anderen.

En hieruit weten jullie dat het verboden is om met iemand te zitten die alcohol drinkt. Maar als degenen die het restaurant zijn ingegaan waar alcohol wordt verkocht, niet in staat zijn om ergens anders heen te gaan. Zoals als het reizigers zijn, en er niks anders voor hen is behalve dit restaurant. Dan is het geen probleem voor hen om daar te gaan eten. Echter als er voor hen ruimte is om te kiezen in deze zaak, als er vele restaurants zijn. In sommige van hen wordt alcohol verkocht en in sommige niet. Dan dienen zij te gaan naar de restaurants waar geen alcohol wordt verkocht. En Allaah weet het beste.

Met dank aan Maktabah as-Salafiyyah in Birmingham, Engeland voor de tele-link met vragen aan de Shaykh. Moge Allaah hen rijkelijk belonen en de vragensteller, de student Abu Hakeem Bilal Davis.


0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos