Follow Us on Twitter Be our fan on Facebook

Shaych Rabie over de Oplichters die zichzelf aanstellen als Raaqie.

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه، وبعد

Onze Shaych Rabie` bin Haadie al-Madchalie – moge Allaah hem beschermen – heeft gezegd in het cassettebandje: "Belangrijke vragen over Roeqiyah en Roeqaat":

Veel mensen geven zich nu uit voor Roeqiah, men geeft zich uit en maakt aankondigingen over zichzelf en er wordt over hem verspreidt dat hij een "Maa shaa Allaah Raaqie" is!! En dit behoort tot de handelingen van goochelkunst, zwendel (fraude, bedrog) en oplichting en het nemen van het geld van de mensen met onrecht, dus zij hebben de mensen geen enkel profijt gebracht, en het meeste waar zij op leunen (vertrouwen) zijn trucjes, deze lege manieren!!

Ofwel: Deze zegt: Er komt een vrouw naar hem, en een tweede, en een derde! En hij spreekt haar aan met deze laaghartige manieren: plaats het op jouw voorkant .. plaats het op jouw achterkant! Slechte manieren! Dit is slecht (ondeugdelijk)! Ik adviseer deze persoon om Allaah te vrezen en om het zich uitgeven voor Roeqiyah te laten.

Roeqiyah kan elke oprechte eerlijke moslim die bekend staat met Taqwaa goedheid doen, en hij geeft zichzelf niet uit en maakt zichzelf niet bekend bij de mensen dat hij Raaqie is en laat geen mannen en vrouwen van verre plaatsen en van dichtbij naar hem komen, dit is absoluut niet wettig. De Boodschapper صلى الله عليه وسلم heeft zichzelf niet zo aangesteld; hij was gewoon om zichzelf en anderen te genezen met Roeqiyah als de mensen Roeqiyah nodig hadden. Wat betreft een persoon die zichzelf aanstelt en zichzelf plaatst in de positie van Roeqiyah – zoals de positie van al-Iftaa' -; dit is een fout, en in het bijzonder wanneer hij zijn heil zoekt in dit soort methodes waar een bewijs in zitvoor een slechte wil en een slechte bedoeling en dwaasheid.

En hij zei in hetzelfde cassettebandje:

Dus ik adviseer deze persoon – als hij Selefie is – om Allaah عز وجل te vrezen en om het zoeken naar bekendheid te laten, en het zichzelf aanstellen voor Roeqiyah (te laten), hij dient deze manieren te laten. Jij bent één van de moslims, als een persoon jou nodig heeft, doe dan Roeqiyah voor hem op de wettige manier en dat is genoeg voor jou. Laat ruimte voor anderen, monopoliseer Roeqiyah niet. Het monopoliseren is een bewijs voor de slechte bedoeling – moge Allaah jullie zegenen -. In de gemeenschap zijn er mensen die beter zijn dan jij, en waarvan zijn smeekbede meer geaccepteerd wordt dan van jou, dus waarom monopoliseer jij deze positie en vlucht je naar deze middelen?!

Ook zei hij:

Wat betreft degene die zich uitgeeft voor Roeqiyah en voor zichzelf bekendheid verwerft, sommigen van hen publiceren zelfs in kranten! En sommigen van hen richten bureaus op! Zij zijn oplichters (bedriegers, zwendelaars)' ! Wallaahie degene die zichzelf aanstelt voor Roeqiyah wordt verdacht, hij wordt verdacht betreffende zijn Religie, wat is hetgeen wat hem hiertoe heeft aangezet?! Jij – O broeder – bent één van de rest van de moslims, wat is de bijzonderheid die naar jou is gekomen?! Er zijn mensen die vromer zijn dan jij, beter dan jij, meer kennis hebben dan jij... etc. Hoe is deze bijzonderheid naar jou gekomen?!! Waarna jij niet genoegen neemt met de wettelijke Roeqiyah, en je heil zoekt in dingen die jij hebt uitgevonden!!

En hij zei:

(( Wallaahie ik adviseer de Selefies dat zij deze deur niet binnentreden, en dat niemand zichzelf aanstelt. Al-Albaanie, Ibn Baaz, Ibn `Othaimien; hebben zij zichzelf aangesteld voor deze dingen? De Selef waaronder: de Metgezellen, de Opvolgers, de Iemaams van de Leiding: Ahmed, Maalik, ash-Shaafi`ie; hebben zij zichzelf zo aangesteld?! Waar zijn jullie? Wij zeggen: "De Selef, de Selef," en "Wij zijn Selefies," waarna wij deze dingen uitvinden! Roeqiyah is toegestaan maar niet op deze manieren. Dus wees echt van de mensen van opvolging – moge Allaah jullie zegenen - , laat deze dingen die de Da`wah en haar mensen in een slecht daglicht zetten – moge Allaah jullie zegenen -. ))

Tot zover de woorden van de Shaych, moge Allaah hem belonen voor het verduidelijken van de waarheid in deze zaak en moge Hij ons beschermen tegen al het kwade. Amien.

0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos